Блог

Възможности за разрастване на бизнеса с безплатни стажанти

by | 12 Oct 2020

Собствениците и управители на фирми в България имат една много добра и не толкова известна възможност да наемат стажанти, които не им костват нищо в продължение на 6 месеца. Стажантите са онези, които се вливат ентусиазирано в екипа и ако екипът е достатъчно инклузивен и подкрепящ, те могат да са причина за намалена себестойност на услугите или продуктите, по-висока продуктивност и съответно по-голяма печалба.

Възможността Вашата фирма да наеме безплатно стажанти се предоставя през програма „Младежка заетост“ на МТСП.  Срокът за този субсидиран от държавата стаж е 6 месеца, като през това време се покрива минималната работна заплата според конкретната длъжност.  Друго условие е наетите младежи да са на възраст до 29 години и да нямат опит по специалността, за която биват наети.

Процесът по кандидатстването за програмата „Младежка заетост“ има своите немалки документални изисквания. Ако искате да си спестите време и ресурси в процеса на привличане на безплатни стажанти може да наемете опитен консултант, който е правил това за други фирми. ViaKali – агенция за извършване на посредническа дейност по наемане на работа, може да Ви съдейства, като помогне с документацията по програмата и подбора на младежите, които да наемете за стаж. Без да се налага да отделяте излишно време и ресурс, не само може да увеличите трудовия състав на вашата фирма, но може да помогнете на амбициозни млади хора да обогатят трудовия си опит в България.

По конкретно ViaKali ще Ви съдейства със следните стъпки :

  • Първоначално попълване на заявления и декларации и подаване на документите в Бюро по труда до получаване на одобрение на фирмата да участва в програмата,
  • Изготвяне и публикуване на обява за стаж във водещи портали за работа,
  • Преглед на всички постъпили кандидатури, първоначална селекция на кандидатите, които отговарят на изисканивята на програмата, предварителни интервюта с цел подбиране на топ канидати.
  • Назначаване на интервюта с финалистите, сред които да изберете стажант за Вашия бизнес
  • Консултации по следващи стъпки за процеса за наемане на стажанти по програмата – подготовка на документи и съгласуване с Бюрото по труда.

Ако желаете съдействие при наемане на безплатни стажанти или имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с мен на телефон 0888363771, или да ни изпратете съобщение по фейсбук месинджър на ViaKali.bg, или да ни изпратете имейл на kali@viakali.bg.

Калина Василева,

Управител,

ViaKali.bg – Намери мечтаната работа